Herrie over 9 ton salaris Schiphol topman Jos Nijhuis

Jos NijhuisDe vertrekkende topmsn van Schiphol Jos Nijhuis (foto Schiphol)
Facebooktwitterlinkedinmail

Er is opnieuw rumoer rond de beloning van Schiphol topman Jos Nijhuis, schrijven Yteke de Jong en Ruben Koops in de Telegraaf.

Nijhuis zijn contract loopt per 1 januari 2017 af. Hij is in voor een verlenging maar onder voorwaarde dat zijn huidige jaarsalaris van ruim 9 ton gehandhaafd blijft.

Al enige tijd is er hevige maatschappelijk gemopper over de exorbitante beloning van Nijhuis, die vanwege zijn beleid ook wel de Sloper van Schiphol is genoemd. Vrijwel de gehele luchtvaartsector heeft ernstige kritiek op zijn aanpak. De opvolger van Nijhuis gaat maximaal 430.000 euro verdienen, zo is vastgelegd in het nieuwe beloningsbeleid van de luchthaven. Bij verlenging zou Nijhuis op hetzelfde bedrag moeten uitkomen.

Het is niet de eerste keer dat het vorstelijke salaris van de Schiphol-directeur ter discussie staat. Vorig jaar was er grote opschudding over de bonus van een kleine vier ton die hij als directeur van de luchthaven met de “zuinige” overheid als aandeelhouder op zijn rekening mocht bijschrijven.

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: