SCHIPHOL TOPMAN SLAAT PLANK MIS: LELYSTAD AIRPORT UITGESTELD

Jos NijhuisDe vertrekkende topmsn van Schiphol Jos Nijhuis (foto Schiphol)
Facebooktwitterlinkedinmail

LELYSTAD – De uitbreiding van de Lelystad Airport loopt flinke vertraging op. De eerste grote commerciële vliegtuigen zouden vanaf 1 april 2018 de luchthaven moeten aandoen maar dat wordt zeker een jaar later, aldus staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.


door Arnold Burlage


Een nieuwe indeling van de vertrek- en naderingsroutes in het hogere luchtruim blijkt een ingewikkelde kwestie. De zaak liep bovendien vertraging op omdat luchtverkeersleiders actie hebben gevoerd. De problemen rond de luchtverkeersleiding werden al vanaf het begin voorspeld. Maar directeur Jos,die de sloop van Schiphol wordt verweten, bleef zijn plan doordrukken. Hij blijkt daarmee de plank volledig te hebben misgeslagen.

Luchtvaartmaatschappijen onder welke TUI Fly, Easyjet en Ryanair zijn blij met het uitstel en hopen op afstel. De luchtverkeersleiding zorgt niet alleen direct al bij de start voor ernstige problemen.Ook op langere termijn als de polderluchthaven  in gebruik zou worden genomen, zijn de vertragingen en andere problemen vrijwel zeker niet van de lucht.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: