PILOTEN-VOORMAN: KLM KAN NIET ANDERS

vnv logovnv logo
Facebooktwitterlinkedinmail

De KLM kan niet anders dan passagiers weren uit landen waarvoor de Verenigde Staten een inreisverbod heeft afgekondigd. Daarmee verdedigt VNV-president Steven Verhagen het besluit van de KLM om passagiers van vluchten naar de VS te weren.

,,Mensen zonder goede papieren wel meenemen kan de KLM op hoge boetes komen te staan”, meldt Verhagen in De Telegraaf en op Radio1

Voetstoots

Verhagens pleidooi gaat in tegen de oproep van GroenLinks en D66 aan de KLM. De politieke partijen menen dat de KLM het inreisverbod van de regering Trump niet voetstoots moet volgen. Zij vinden dat de luchtvaartmaatschappij de betrokken passagiers juist wel moet afleveren aan de grens met de VS.

De KLM staat niet alleen. Ook  andere luchtvaartmaatschappijen nemen geen passagiers mee die mogelijk onder het decreet van de Amerikaanse regering vallen. Sterker nog, maatschappijen zoals Emirates met piloten uit de zeven getroffen landen, laten deze niet meer op de VS vliegen.

Met het stipt naleven van de oekaze van Trump helpen de luchtvaartmaatschappijen  de uitvoering van de in de VS omstreden maatregel. Afgelopen zaterdag bepaalde een federale rechter het besluit van Trump onrechtmatig. Passagiers die al door de immigratie-autoriteiten in hechtenis waren genomen, moesten worden vrijgelaten.

Lees meer bij De Telegraaf

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: