ZONNEKONING JUNIAC: PILOTEN SABOTEREN HERSTEL AIR FRANCE-KLM

Alexandre de JuniacFoto Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

De wurggreep waarin de Franse piloten hun werkgever Air France-KLM houden is een vorm van sabotage. Dat stelt Alexandre de Juniac, de vertrekkende topman van de luchtvaartreus in een afscheidsinterview met het Financieele Dagblad.

De Juniac heeft geen goed woord over voor de dreiging van de Franse piloten om tijdens het EK voetbal in Frankrijk het werk neer te leggen:

‘Dat zou neerkomen op sabotage gezien de grote inspanningen van alle andere medewerkers om Air France-KLM weer concurrerend te maken.’

De Juniac noemt zijn overstap naar de IATA eervol. Anderzijds geeft hij toe dat de vete tussen de top van Air France-KLM en de muitende piloten heeft meegespeeld.

Het is waar dat ik misschien niet de juiste persoon ben om in een volgende ronde voor een doorbraak te zorgen met de piloten. Daarmee wil ik niet zeggen dat het aan mijn aanpak zou liggen. Toen werd aangekondigd dat ik zou vertrekken is de oplossing geen stap dichterbij gekomen, integendeel. Er was bij hen geen wil om tot een akkoord te komen.’

HET HELE INTERVIEW MET ALEXANDRE DE JUNIAC IS HIER TE LEZEN (BETAALD)
Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: