BRAINDRAIN SCHIPHOL HOUDT AAN. CFO ELS DE GROOT KONDIGT VERTREK AAN

Els de GrootEls de Groot Foto Schiphol
Facebooktwitterlinkedinmail

De braindrain in de directie van de Schiphol houdt aan. Zojuist maakte de luchthaven bekend dat chief financial officer Els de Groot komend voorjaar vertrekt. Na eerdere aderlating aan de top van de Schiphol Group, verdwijnt zo steeds meer kennis van het reilen en zeilen van de luchthaven.

De aankondiging van het vertrek van De Groot is opmerkelijk omdat zij nog pas in mei van dit jaar werd benoemd voor een tweede termijn van vier jaar. De Groot wordt alom beschouwd als een kundig CFO. Dit jaar won zij nog de CFO-Award, een waardering van haar beroepsgroep voor haar kennis en kunde.

Hieronder het persbericht van de Schiphol Groep vandaag, 19 oktober 2016:

Chief Financial Officer Els de Groot heeft aangekondigd Royal Schiphol Group te gaan verlaten. Ze zal in het voorjaar van 2017 vertrekken, na voltooiing van de financiële afsluiting van 2016. Door haar vertrek nu aan te kondigen, kan tijdig worden gezocht naar een opvolger en ontstaat er ruimte voor een goede overdracht. Els de Groot over haar besluit: “Sinds 1 mei 2012 ben ik CFO en lid van de Raad van Bestuur van Royal Schiphol Group. Ik heb persoonlijk het besluit genomen om weg te gaan bij Schiphol. Het was een moeilijke afweging omdat Schiphol een prachtige organisatie is met geweldige collega’s, maar ik ben na vijf jaar toe aan een nieuwe uitdaging.”

Jos Nijhuis, President en CEO van Royal Schiphol Group betreurt het vertrek van Els de Groot. “Graag had ik Els langer aan ons directieteam en onze organisatie verbonden, maar ik respecteer haar keuze. Els heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een toekomstgerichtere en transparantere organisatie. Ze is altijd scherp en precies op de inhoud en rustig en doordacht in haar stijl. Op die manier heeft ze vele dossiers op het gebied van finance, asset- en projectmanagement, inkoop, ICT en risk management op een hoger plan getild. Ik vind het jammer dat zo’n prettige en bekwame collega Schiphol gaat verlaten, maar wens haar persoonlijk en zakelijk veel moois toe voor de toekomst.”

President-commissaris Louise Gunning-Schepers zegt respect te hebben voor het besluit van Els de Groot. “Haar vertrek is een aderlating voor Schiphol. We zullen ons als Raad van Commissarissen snel beraden en de zoektocht naar een nieuwe CFO spoedig opstarten.”

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: