DIRECTIE EN PERSONEEL KLM TREKKEN SAMEN OP TEGEN STAKENDE FRANSE COLLEGA’S

vliegtuigvleugelsAir France KLM
Facebooktwitterlinkedinmail

De directie van de KLM en de ondernemingsraad hebben geen goed woord over voor de stakende Franse collega’s van de luchtreus. Onafhankelijk van elkaar spuien ceo- Elbers en de voorzitter van de ondernemingsraad Van Dijk in De Telegraaf hun gal over wat een ‘destructieve’ staking wordt genoemd.

Jan Willem van Dijk van KLM’s ondernemingsraad maakt zich zorgen over de reputatie van het concern. Tegenover De Telegraaf heeft hij het zelfs over een ’destructieve staking’. Ondanks waarschuwingen vanuit KLM verdwijnen de besparingen hier deels in een gat bij Air France, omdat ze onderdeel zijn van Air France KLM.

Sinds zaterdag heeft een kwart van de Air France piloten het werk neergelegd. Dit heeft invloed op 20 procent van de vluchten vanuit Parijs.

Maar meegaan in de eisen van de Fransen, dat ziet Van Dijk niet zitten. „Het verschuiven van vluchten van KLM naar Air France luidt het einde in van het draagvlak onder de KLM-medewerkers voor alle noodzakelijke veranderingen.”

De ingrijpende reorganisatie vergt volgens hem al veel van de KLM-medewerkers. Bij Air France is deze stap tot meer productiviteit nog niet gezet.

Van Dijk: „Het is onverteerbaar dat de aldus bereikte groei afgeroomd zou worden ten gunste van Air France.”

Volgens Elbers slaagt de KLM er tot nu toe in passagiers die via Parijs vliegen om te boeken. Niemand is nog in Parijs gestrand meldt de luchtvaartmaatschappij.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: