Weer stakingsellende in Frankrijk: KLM feestje verpest

kaartje
Facebooktwitterlinkedinmail

Door Arnold Burlage

PARIJS- Het is weer mis in Frankrijk! Nu staken weer de luchtverkeersleiders. Ook het vliegverkeer van en naar ons land ondervindt daarvan ernstige hinder.

De Franse stakingsellende wordt het best geillustreerd aan de hand van een bijdrage van luchtvaartjournalist Yteke de Jong in De Telegraaf. Zij schrijft:

De zoveelste staking van Franse luchtverkeersleiders heeft gisteren de ontvangst van de eerste Embraer 175 van KLM verpest.

Terwijl op de luchthaven Schiphol een hangar feestelijk was aangekleed en de champagne gereed stond, moesten op het laatste moment allerlei hoogwaardigheidsbekleders en gasten worden afbericht.

De nieuwe Embraer 175, met aan boord een grote delegatie van de Braziliaanse fabrikant onder wie bestuurder César Silva, was onderweg van Brazilië naar Schiphol, maar moest in Portugal aan de grond blijven vanwege de staking.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vervangt de huidige Fokkervloot door het Braziliaanse toestel. „Het is heel triest dat dit gebeurt”, zegt president-directeur Pieter Elbers van KLM zondagavond in een reactie tegenover De Telegraaf. „Naast KLM zijn er weer tienduizenden passagiers door deze staking gedupeerd.”

De Franse staking wekt ook wrevel in Den Haag. Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur) laat weten: „De oplossing ligt niet in het werk neerleggen, maar in de dialoog aangaan. De sector is niet geholpen met een staking en de passagiers al helemaal niet. Er moet dus snel een einde aan komen.”

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: