SCHULTZ GENOEMD ALS NIEUWE BAAS SCHIPHOL

Melanie Schultz Van HaegenMelanie Schultz van Haegen
Facebooktwitterlinkedinmail

SCHIPHOL – De troon van Schiphol-baas Nijhuis wankelt. Het Nieuwsblad Transport speculeert vandaag openlijk  over het aanstaande vertrek van Nijhuis (58). De krant zegt over bronnen te beschikken die stellen dat als opvolger minister van Verkeer Melanie Schultz van Haegen zich warm loopt

De minister liet onlangs weten  niet meer beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn als minister.

De speculaties worden heftiger aan de vooravond van de contractverlenging van de huidige Schiphol directeur, waarvan bekend is dat zijn huis in Warmond te koopt straat en dat hij op zoek is naar een woning in Zuid Afrika en appartement als pied à terre in Amsterdam

In Den Haag worden, volgens het Nieuwsblad Transport, steeds meer vraagtekens gezet bij een derde termijn voor de voormalige manager van PricewaterhouseCoopers.

Het huidige contract van Nijhuis loopt officieel eind van dit jaar af, maar het Nieuwsblad Transport melden “bronnen rond de luchthavenbeheerder dat de 58-jarige manager geen derde termijn als topman van Schiphol zal krijgen”.  De luchthaven is voor 70% eigendom van de Nederlandse Staat en volgens een bron van de krant wordt Jos Nijhuis in Den Haag vooral verweten ‘geen goede politieke antenne te hebben’. Het is daarnaast bekend dat Jos Nijhuis alle samenwerking in de luchtvaartsector al jarenlang blokkeert.

Ht salaris van Jos Nijhuis, dat ruim 9 ton bedraagt  zou inmiddels bij het ministerie van Financiën, dat over de staatsdeelnemingen gaat, ook bijzonder gevoelig liggen. Het maakte van Jos Nijhuis na Gerrit Zalm (ABN Amro) de best betaalde directeur van een door de staat gecontroleerde onderneming, schrijft het Nieuwsblad Transport. “De om streden Schiphol baas verdedigde onlangs deze forse beloning nog tegenover NRC Handelsblad met de ‘complexiteit’ van zijn baan, maar daar wordt door minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) weinig waarde aan gehecht. Hij heeft intussen per brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de toekomstige Schipholbaas aanzienlijk minder gaat verdienen dan zijn voorganger”

LEES HET ARTIKEL IN HET NIEUWSBLADTRANSPORT (BETAALD)
Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: