Luchtvaart tycoon gaat naar de beurs

Paul RiemensPaul Riemens Foto Arnold Burlage
Facebooktwitterlinkedinmail

door Arnold Burlage

AMSTERDAM.- “Schiphol groter dan Nederland’, de stelling die dr.ir. Paul Riemens neerschreef in zijn dissertatie, waarmee hij enkele jaren geleden promoveerde. De luchtvaart tycoon verruilt de sector waaraan hij zijn hart had verpand desalniettemin  voor het nog steeds groeiende RAI congrescentrum in Amsterdam. Een opmerkelijke sprong…!

Collega luchtvaartjournalist Yteke de Jong interviewde op de valreep Paul Riemens, die enkele jaren vergeefs probeerde om samen met werkgeversorganisatie VNO/NCW in Nederland een Luchtvaarttafel van de grond te krijgen. Zijn breed gedragen doel: intensieve samenwerking tussen overheid, luchthaven, luchtvaartmaatschappijen en industrie, inclusief bijvoorbeeld de TU in Delft om de meer dan 330.000 arbeidsplaatsen in de luchtvaartsector velig te stellen en de positie van ons land in de wereldluchtvaart te verstevigen en verder uit te bouwen.

Het initiatief voor de alom toegejuichte Luchtvaarttafel werd door president directeur Jos Nijhuis van Schiphol geblokkeerd. “Geen  behoefte aan weer een overlegorgaan”, was zijn omstreden motief in de media tot teleurstelling van vrijwel de hele overige luchtvaartsector.

Toch blikt Paul Riemens, die ondermeer ook chairman was van de internationale verkeersleidingsorganisatie CANSO, niet terug in wrok.

Lees het interview van Yteke de Jong in De Telegraaf over de inspiratie die hij met een veelzijdige belangstelling ziet in zijn nieuwe belangstelling ziet, naast aerobatic vliegen, het sturen in formule 1 races, vinologie, de Italiaanse taal, kookkunsten op niveau en kite surfen  ziet in zijn nieuwe uitdaging.

Lees verder in De Telegraaf.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: