Schiphol raakt vol

Jos NijhuisDe vertrekkende topmsn van Schiphol Jos Nijhuis (foto Schiphol)
Facebooktwitterlinkedinmail

De luchthaven Schiphol raakt zo vol dat er steeds vaker moet worden uitgeweken naar omliggende vliegvelden. Dat meldt DFT op basis van uitlatingen van Schiphol-topman Jos Nijhuis.

Schiphol topman Jos Nijhuis

Schiphol topman Jos Nijhuis (foto Schiphol)

„Daarom is het hard nodig dat we in 2018 ook Lelystad Airport in gebruik nemen als extra polderbaan. De verbouwing is aanbesteed en zal eind 2016 beginnen”, aldus een woordvoerster van de luchthaven op DFT. Eindhoven, dat als ’overloopvliegveld’ van Amsterdam dient, mikt in 2016 op 4,6 miljoen passagiers, volgens de Schiphol top.

Wettelijk kan de nationale luchthaven in de Haarlemmermeer nog doorgroeien tot maximaal 500.000 vliegbewegingen.  Dit plafond wordt naar verwachting in 2020 gehaald. Hierna kan alleen verder worden geëxpandeerd er aantoonbaar milieuwinst wordt behaald. Bijvoorbeeld door de inzet van stillere vliegtuigen.

Verder wordt het aantal nachtvluchten beperkt. Door deze maatregel worden vooral de vakantievluchten getroffen. Het is de bedoeling dat die uitwijken naar perifere vliegvelden, zoals bijvoorbeeld Lelystad, Eindhoven of Rotterdam.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties:

Be the first to comment on "Schiphol raakt vol"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*