HARDE ACTIE EASYJET-TOP NA FLYER ACTIE

ryanair easyjetRyanair en Easyjet zij aan zij tegen de Brexit. Foto Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

SCHIPHOL. Prijsvechter easyJet haalt hard uit na een ludieke actie van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers voor een betere CAO. Het betreft een flyeractie van j l woensdag op Schiphol, bedoeld om aandacht te vragen voor de het cao proces bij easyJet. Die aandacht heeft de pilotenvakbond gekregen. Naast sympathieke reacties van passagiers had de actie genoeg nieuwswaarde om het 1800 en 2000 journaal er mee te openen.

De reactie van het management van easyJet is van een andere orde. In plaats van alle energie en mankracht te gebruiken om het cao-proces positief te beïnvloeden zet het bedrijf in op een juridisch traject. Het bedrijf geeft aan dat de flyer actie de beschadiging van de merknaam van easyJet tot gevolg heeft en sommeert de VNV niet gebruikte flyers (dat zijn er niet zoveel meer) of te vernietigen of bij easyJet in te leveren. Daarnaast zou VNV zich moeten onthouden van soortgelijke acties.

Zowel de recente flyer actie als komende acties zijn bedoeld om onze boodschap -een solide cao voor de easyJet vliegers met als basis Amsterdam – kracht bij te zetten. VNV heeft het juridische kader helder voor ogen.

Spijtig om te constateren dat ook het Britse en Nederlandse gevoel voor humor inzake de flyers actie niet parallel lopen. Om deze actie het juridische traject in te trekken getuigt van weinig goede wil om daadwerkelijk richting een oplossing te werken. Dit maakt dat het AIT verder opstoomt, een volgende actie wordt daarmee waarschijnlijk minder ludiek.

President Steven Verhagen liet Aviationwatch weten “de reactie van easyJet kinderachtig te vinden. Dit was bedoeld als signaal dat het ons ernst is zonder de passagiers te duperen. Als men denkt op deze manier op goede wijze uit het conflict te komen dan is men aan het verkeerde adres. Helaas laat easyJet op deze manier straks de passagiers er voor opdraaien en dit betreuren wij. Anders dan deze juridische brief hebben we namelijk niet van hun vernomen. Er is kennelijk geen ander middel om dit bedrijf tot redelijkheid te brengen. Het lijkt zich derhalve eerder te verharden dan dat er beweging in komt. We zijn vastberaden om voor de easyJet piloten in Nederland een redelijke cao in de wacht te slepen. “

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: