KLM BLIJFT PASSAGIERS NAAR VS WEREN

klm kist vlakklm aankomst '
Facebooktwitterlinkedinmail

Ondanks de uitspraak van een federale rechter dat het inreisverbod dat president Trump heeft afgekondigd onrechtmatig is, blijft de KLM ook zondag passagiers weren. Zaterdag waren dat er zeven, hoeveel het er vandaag waren wil de KLM niet kwijt.

Nederland mag geen uitvoerder worden van Trump.  D66 en Groen Links hebben samen een hoorzitting met KLM, Schiphol en juristen aangevraagd. Groen Links Partijleider Jesse Klaver heeft dat via Twitter gemeld.

Het besluit van de KLM is dubieus omdat de federale rechter heeft bepaald dat mensen van wie de papieren in orde zijn gewoon het land in mogen.

Met het weren van de passagiers conformeert de KLM zich wel heel precies aan de oekaze van president Trumpt dat er vanuit een aantal moslimlanden geen burgers meer worden toegelaten. De KLM is bang voor boetes als ze dan toch mensen bij de Amerikaanse grens aflevert.

Dit is zeer wrang voor de betrokken passagiers. Immers, de rechter in NY heeft bepaald dat alle mensen waarvan de papieren in orde zijn, het land moeten worden binnengelaten. Dit is inmiddels gebeurd met diegenen die wel zo gelukkig waren dat hun luchtvaartmaatschappij de Amerikaanse president durfde te weerstaan.

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: