TRANSAVIA EN KLM ROLLEBOLLEN OVER BESTEMMINGEN

transavia klmFoto Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

AMSTERDAM – KLM en Transavia rollebollen over het feit dat de KLM steeds meer bestemmingen van Transavia in de dienstregeling opneemt.  Dat meldt luchtvaartjournaliste Yteke de Jong in De Telegraaf. Binnen Transavia leeft de vrees dat dit de opmaat is tot de ontmanteling van de kwakkelende prijsvechter.

Transavia staat notabene vliegtuigen af aan KLM, terwijl die maatschappij  gaat vliegen op steeds meer vakantiebestemmingen van Transavia, dat kennelijk zelf niet kiest voor die groei.

Dit weekend werd intern aan het vliegerkorps bekend gemaakt dat het voorlopig gaat om routes in Italië zoals Pisa, Sicilië en Sardinië, maar ook het Kroatische Split. Naast al eerder o. a. ook Ibiza, Alicante en Malaga. Transavia is de vakantievlieger van diens moeder KLM, die zelf steeds meer vrijetijdsroutes vliegt.

Veiligstellen

Aanvankelijk werd gedacht dat KLM de landingsslots wil veiligstellen, mocht Transavia verkocht worden. Maar dit plan lijkt van tafel, omdat het Air France KLM niet gelukt is om een koper te vinden.

Volgens een woordvoerder van Transavia is geen sprake van kannibalisatie. „Wij vliegen daar zelf niet minder.” De concurrentie op de vakantiebestemmingen is moordend geworden vanuit Nederland omdat EasyJet, Ryanair en Vueling sterk zijn uitgebreid op Schiphol.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: