LUCHTVERKEERSLEIDING NL “PAPERLESS”

SchipholFoto Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

door Arnold Burlage
In december 2016 verschijnt het laatste papieren amendment van de Nederlandse Aeronautical Information Publication – AIP – met effective date 2 februari 2017. Alle abonnementhouders van die luchtvaartpublicaties worden hierover per brief geïnformeerd.

De afgelopen jaren is het aantal abonnees van het papieren product sterk afgenomen. We zien dat veel luchtvarenden gebruikmaken van onze website. Daarnaast is een aantal abonnees overgestapt op een CD-ROM-abonnement.
“De productie van luchtvaartpublicaties als AIP, AIC’s en SUP’s is niet langer kostendekkend te realiseren zonder de abonnementskosten significant te verhogen”, aldus Luchtverkeersleiding Nederland, die daarom stopt met de uitgifte van de genoemde producten in papieren vorm. “Ook in de ons omringende landen zien we de papieren producten verdwijnen”, laat de LVNL weten.

De hierboven genoemde luchtvaartpublicaties kunnen overigens kosteloos worden ingezien via de website www.ais-netherlands.nl. Het betaalde CD-ROM-abonnement blijft voorlopig via de webshop beschikbaar: www.ais-nl-webshop.nl.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: