Stormloop op Transavia vluchten vanaf München

Duits avontuur voorbijMattijs ten Brink en de toenmalige Air France CEO bij de opening van de hub op Munchen
Facebooktwitterlinkedinmail

Het loopt storm op de vluchten vanaf de nieuwe Transavia-hub München. In zes dagen tijd vervoerde de KLM-dochter tienduizend passagiers vanaf de Duitse metropool.

Als verrassing kreeg de eregast bij de gate van vlucht HV9157 naar Napels een voucher voor een vlucht naar een Transavia-bestemming naar keuze, uitgereikt door Alexandre de Juniac, bestuursvoorzitter en CEO van AIR FRANCE KLM-groep en Mattijs ten Brink, algemeen directeur van Transavia Nederland.

Transavia begon tijdens het Paasweekend met vluchten vanuit München met twee Boeing 737-toestellen naar negen Europese bestemmingen. In mei worden twee extra toestellen en zeven extra bestemmingen toegevoegd aan de dienstregeling.

“We zijn er trots op dat Transavia in slechts zes dagen al 10.000 passagiers heeft mogen vervoeren vanuit München,” aldus Mattijs den Brink. “Het onderstreept de vraag in de regio naar toegankelijke tarieven en naar ons product. Voor ons is dit succes een bevestiging van de keus voor München als eerste Duitse Transavia-basis.”

Deze mijlpaal in de geschiedenis van Transavia heeft een toevallige overeenkomst met het prille begin van de luchtvaartmaatschappij, 50 jaar geleden: “Onze eerste commerciële vlucht was in 1966 – ook naar Napels,” vertelt Ten Brink, waarmee hij tevens de decennialange betrouwbaarheid van Transavia benadrukt.

Alexandre de Juniac feliciteerde Transavia ook persoonlijk met deze succesvolle start: “Transavia is het budgetmerk binnen de Air France-KLM-groep en al zeer populair in Nederland en Frankrijk. De opening van een basis in München, buiten de thuismarkten, is de eerste stap naar verdere Europese groei voor Transavia.”

Dr. Michael Kerkloh, bestuursvoorzitter van de luchthaven van München, onderstreept het belang van Transavia’s betrokkenheid bij de luchthaven: “We hebben er een aantrekkelijke luchtvaartmaatschappij bij gekregen – een die vanaf het begin betrokkenheid bij haar nieuwe basis heeft laten zien. Transavia zorgt voor meer werkgelegenheid en maakt onze regio nog waardevoller. Dankzij de vele nieuwe vluchtroutes vanuit München zijn er nu nog meer reismogelijkheden.”

Transavia vliegt al naar Parijs-Orly en Eindhoven en heeft vanaf de zomerdienstregeling 19 bestemmingen vanaf München, waaronder Palma de Mallorca, Pisa, Faro, Kopenhagen en Porto. Vanaf mei zal op nog meer bestemmingen worden gevlogen, zoals Valencia, Bari, Palermo, Dubrovnik, Catania, Lissabon en Alicante.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: