‘Air-France profiteert van slappe knieën Dijsselbloem’

Jeroen DijsselbloemFoto European Union/Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

,,Het lijkt wel of minister Dijsselbloem van Financiën een steeds grotere fan van Frankrijk wordt. De minister, aandeelhouder van KLM, vindt dat de Nederlandse parlementariërs op moeten houden met luchtvaartmaatschappij Air France te bekritiseren.”, schrijft luchtvaartredacteur Yteke de Jong in een commentaar in de De Telegraaf van vandaag. Zij meent dat de minister het belang van Nederland ondergeschikt maakt aan dat van Frankrijk.

De jong betoogt dat Dijsselbloem als aandeelhouder in de de Frans-Nederlandse luchtvaartreus het voornamelijk Franse bestuur in Parijs juist de maat moet nemen. Daar is namelijk alle aanleiding toe. Air-France presteert matig en draait maar nauwelijks winst (118 miljoen euro). Dat in een tijd door de lage brandstofprijzen het geld bij andere luchtvaartmaatschappijen tegen de plinten klotst. Zo kon de Duitse concurrent Lufthansa in dezelfde periode 1,7 miljard winst bijschrijven.

Dijsselbloem streeft hierin eigen belang na. Zijn gemoedelijke houding naar Frankrijk heeft te maken met de steun die hij nodig heeft als voorzitter van de Europgroep. Een pikante observatie.

 

LEES HIER HET HELE COMMENTAAR

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: