Ook KLM past dienstregeling naar China aan

KLM KistKLM kist
Facebooktwitterlinkedinmail

KLM hield eerder vandaag nog moedig stand tegen het Coronavirus. In tegenstelling tot de grote zussen Lufthansa en British Airways zag de luchtvaartmaatschappij vanmiddag nog geen reden om de dienstregeling op China aan te passen. Een paar uur later is alles anders. Alsnog wordt een groot aantal vluchten van en naar China geschrapt. Voor het teruglopen van het aantal boekingen licht hieraan ten grondslag.

  • Per 30 januari De directe vluchten naar Chengdu en Hangzhou op te schorten
  • Per 30 januari Het aantal wekelijkse vluchten naar Shanghai terug te brengen van 11 naar 7x per week
  • Per 31 januari de directe vluchten naar Xiamen op te schorten

Het aantal wekelijkse vluchten naar Beijing blijft staan op 7. Deze vlucht aanpassingen zijn van kracht tot en met 29 februari. Immers, de luchtvaartmaatschappij ziet nog geen reden om alle vluchten te schrappen:

KLM heeft tevens in overleg met betrokken instanties diverse voorzorgsmaatregelen genomen, waaronder het op verzoek verstrekken van mondkapjes voor de crew aan boord en ter plaatse. Daarnaast worden algemene hygiëne maatregelen extra onder de aandacht gebracht bij KLM medewerkers, zoals frequent handen wassen. Daarbij worden de algemene richtlijnen van WHO en RIVM gevolgd.

KLM blijft zowel de richtlijnen van de overheden en instanties alsmede de boekingen nauwgezet volgen en zal op basis daarvan verdere besluiten nemen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: