KLM wil zachte Brexit

Pieter ElbersPieter Elbers / Foto KLM
Facebooktwitterlinkedinmail

LONDEN – KLM overlegt met de Nederlandse regering  over mogelijke scenario’s rond het vertrek van de Britten uit de EU.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij pleit daarbij voor een Brexit-deal die de toegang tot de Britse markt niet schaadt, zei topman Pieter Elbers woensdag.

Het Verenigd Koninkrijk is de op een na grootste markt van KLM, met een jaarlijkse capaciteit van 6 miljoen stoelen op vluchten naar zeventien Britse bestemmingen. Vanaf 15 mei wordt daarbij het aantal vluchten naar London City nog verdubbeld naar acht per dag.

,,We moeten een delicaat evenwicht vinden tussen het in stand houden van de Europese filosofie, zonder een situatie te creëren die slecht is voor ondernemingen”, aldus Elbers. Een belangrijke vraag is daarbij of de Britten hun huidige toegang tot het Europese luchtruim houden, of terugvallen op bilaterale afspraken, zoals die voor het laatst in de jaren zestig golden.

De Britse markt is voor KLM ook heel belangrijk als toeleverancier voor passagiers voor vluchten vanaf Schiphol. Vooralsnog heeft het besluit van de Britten om de EU te verlaten nog weinig gevolgen gehad voor KLM, zei Elbers.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: