JIT LEVERT ONOMSTOOTBAAR BEWIJS: MH-17 NEERGEHAALD MET BUK UIT RUSLAND

FOTO: Jaap den Dulk/Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

Vlucht MH-17 is neergehaald met een uit Rusland afkomstige BUK raket. De BUK is afgeschoten vanaf een veld in door separatisten bezet gebied in de Oekraïne.. Dat heeft het internationale onderzoeksteam naar de ramp met de MH17 vandaag bekend gemaakt.

De onderzoekers hebben onomstotelijk vastgesteld dat de Rusland de leverancier is van de de raket die op 17 juli vlucht MH17 uit de lucht schoot. De Tweede Kamer wil zo snel mogelijk debatteren over de gevolgen van deze bevindingen. Het terugroepen van de Nederlandse ambassadeur uit Moskou ligt prominent op tafel. Zeker omdat de Russen blijven ontkennen achter deze vorm van staatsterrorisme te zitten.

Het Joint Investigation Team, dat onder leiding van Nederland de afgelopen twee jaar de toedracht van de ramp op 17 juli 2014 heeft onderzocht komt met een indrukwekkend precieze weergave van de gebeurtenissen boven de Oekraïne. Bijna van minuut tot minuut reconstrueerde het JIT de opmaat naar de ramp. Het onderzoeksteam schuwde daarbij geen enkele bron en is er in geslaagd iedere vorm van weerlegging uit te sluiten.

 

Zie meer bij de NOS

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: