BEN SWAGERMAN: MIJN ROL BIJ QATAR AIRWAYS KAN ZELFS POSITIEF UITWERKEN

Ben Swagerman
Facebooktwitterlinkedinmail

De overstap van Ben Swagerman, tot vorig jaar hoofd beveliging van de KLM, naar Qatar Airways deed veel stof opwaaien. Voor het eerst spreekt Swagerman in het NRC openhartig over zijn beweegredenen. ,,Ik ben van nature een nieuwsgierig mens.”

Over de vermeende staatssteun aan Qatar Airways:

De kritiek dat zijn nieuwe werkgever profiteert van staatssteun, wuift hij weg. In plaats van te „blijven tamboereren op onbewezen beschuldigingen”, kan KLM beter leren van de Golfmaatschappijen, vindt hij.

Over hoe er binnen de KLM werd gereageerd op zijn vertrek:

„Er waren mensen die het een dappere en leuke stap vonden, maar er waren er ook die zeiden: dat kun je niet maken, je gaat naar de vijand. Ik heb daar afstand van genomen. Iedereen neemt zijn eigen loopbaan in de hand. Bovendien vind ik, zonder onbescheiden te zijn, dat ik in die tien jaar KLM echt wel iets bereikt heb voor het bedrijf. Ik liet een sterke afdeling voor veiligheid achter. Ik laat KLM niet in de steek. Sterker nog : mijn rol bij Qatar Airways kan zelfs positief uitwerken. Omdat ik links en rechts nog wat scherpe kantjes kan afslijpen.”

 

Over de verhouding met Pieter Elbers:

„Hij was teleurgesteld, dat heeft hij laten blijken. Het bedrijf zit in zwaar weer, hij wilde er niet nog een probleem bij hebben, dat begrijp ik. Maar ik heb een heel chique afscheid gekregen, dat vond ik zeer plezierig.”

LEES MEER BIJ HET NRC:

Het succes van Qatar Airways zit niet in staatssteun’

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: