Fransen dwingen KLM vluchten op China helemaal te staken

Foto: Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

KLM schort alsnog de vluchten op de Chinese steden Being en Shanghai.  De verspreiding van het Coronavirus betekent dat er steeds minder passagiers richting China afreizen. Eerder deze week hield KLM uit deze  voor de portemonnee belangrijke lijnen nog in de lucht. Goede bronnen binnen KLM melden Aviationwatch dat het besluit om de vluchten te staken onder druk van het Franse hoofdkantoor van de luchtvaartcombinatie is gebeurd.

De vluchten vertrekkende vanaf Amsterdam op zondag 2 februari staan vooralsnog gepland om zoveel mogelijk klanten de gelegenheid te geven om vanuit Bejing en Shanghai naar Amsterdam terug te reizen. KLM volgt de ontwikkelingen van de uitbraak van het Coronavirus in China nauwgezet en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaart instanties.

Het staken van het vliegverkeer op China is een harde klap voor Airfrance KLM. Het verkeer op het Oosten levert jaarlijks een omzet van €4 miljard op.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China aangescherpt en ontraadt Nederlanders erheen te reizen vanwege het heersende coronavirus. Het wordt aangeraden om helemaal niet naar de provincie Hubei, waar de stad Wuhan ligt, te gaan. Voor de rest van China adviseert het ministerie om alleen daarnaartoe te reizen indien noodzakelijk.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: