SCHIPHOL TOPMAN MAG NOG TWEE JAAR BLIJVEN VOOR SALARIS VAN BIJNA HALF MILJOEN

Jos NijhuisDe vertrekkende topmsn van Schiphol Jos Nijhuis (foto Schiphol)
Facebooktwitterlinkedinmail

J.A. (Jos) Nijhuis RA (1957) blijft twee jaar langer president-directeur van Schiphol Group. Hij bekleedt deze functie sinds 1 januari 2009. De verlenging gaat in per 1 januari 2017 en geldt tot 1 januari 2019, naar verluid voor bijna een half miljoen per jaar. Dit is besloten door de Raad van Commissarissen van Schiphol Group.

Mevrouw dr. L.J. Gunning-Schepers, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schiphol Group: “De afgelopen jaren heeft Jos Nijhuis met succes de ontwikkeling en transitie van de Schiphol Group vormgegeven. De organisatie is financieel gezond en internationaal concurrerend. Dat is essentieel om te kunnen investeren in de versterking en verdere duurzame groei van de Mainport Schiphol en haar belangrijke hubfunctie. Zo is recent de basis gelegd voor de ontwikkeling van een nieuwe pier en terminal, het stationsgebied en de bereikbaarheid van Schiphol. Daarnaast ligt de focus op het omgaan met de operationele knelpunten door de forse passagiersgroei, en de doorontwikkeling van Lelystad Airport. Kortom, de komende jaren zijn van groot belang voor de langetermijnpositie van Schiphol. De Raad van Commissarissen is dan ook blij dat Jos deze ingezette koers tot 2019 verder wil realiseren”.

Jos Nijhuis: “Ik vind het een eer en een genoegen om bij Schiphol actief te zijn. Het is een prachtige organisatie. We opereren in een uitdagende context en doen dat met de meest professionele en gepassioneerde medewerkers die er zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met de vele partners een goed product neer te blijven zetten en tegelijkertijd Schiphol klaar te stomen voor de toekomst.“

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: