KLM GAAT BIER TAPPEN OP OLYMPISCHE ROUTE

Facebooktwitterlinkedinmail

Reizigers die met de KLM naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vliegen worden getrakteerd op een heus tapbiertje van Heineken.

De  Nederlandse biergigant  samen met de KLM  een systeem ontwikkeld dat dit mogelijk maakt. Tapbier op grote hoogte is een probleem. Het koolzuur krijgt bij het tappen minder tegendruk, waardoor het bier te hard uit de tap zou spuiten.

Voorlopig gaat het om een marketingstunt. Het tapbier zal  alleen actiematig aan boord van KLM vluchten te krijgen zijn Daar buiten moeten passagiers het gewoon met een blikje doen.

Heineken en KLM hebben nauwe banden. De twee Nederlandse reuzen bundelen hun marketingkracht onder andere met de Orange Experience, waarmee ze ieder jaar op Koningsdag een groep mensen uit diverse landen invliegen om hen te laten genieten van de festiviteiten in Amsterdam. Uiteraard onder het genot van Heineken bier.

Heineken heeft sinds twee jaar het nieuwe fustsysteem Brewlock ontwikkeld, dat niet op een CO2-patroon maar op luchtdruk werkt. Daardoor kan ook op 10 kilometer hoogte een biertje worden getapt, aldus marketingmanager Lennart Boorsma van het bierbedrijf. Hij bevestigt zaterdag een bericht hierover in Het Parool.

Het systeem is nu ook verwerkt in een trolley, die in het vliegtuig over het gangpad kan. Wat echter niet in het systeem past, is de koeling. Daarom wordt het bier voor vertrek buiten het vliegtuig gekoeld en in isolatiemateriaal aangevoerd. Zo blijft het acht uur lang koel.

Binnen enkele maanden wordt het tapbier op een aantal KLM-vluchten geïntroduceerd. Het nieuwe fustsysteem wordt ook al in landen gebruikt waar CO2 logistiek minder makkelijk beschikbaar is. Later kunnen mogelijk ook andere luchtvaartmaatschappijen van het systeem gebruik maken.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: