KLM BREIDT NETWERK UIT

Facebooktwitterlinkedinmail

De KLM start deze week met vluchten op twee nieuwe intercontinentale bestemmingen: Astana (Kazachstan) en Salt Lake City (Verenigde Staten).

Tevens kondigt de luchtvaartmaatschappij aan dat met ingang van de winterdienstregeling 2016 twee nieuwe intercontinentale bestemmingen in haar netwerk worden opgenomen: Miami (Verenigde Staten) en Colombo (Sri Lanka).

Daarnaast zal Havana (Cuba) dagelijks bediend gaan worden en continueert KLM de extra vluchten naar Kuala Lumpur (Maleisië) gedurende het winterseizoen. Tevens start KLM deze week met de vluchten naar haar

CEO Pieter Elbers toont zich tevreden: ,,Deze zomer al bieden we onze klanten een recordaantal nieuwe bestemmingen: zeven in Europa en twee intercontinentale, Salt Lake City en Astana. En voor deze winter gaan we door op deze weg met twee nieuwe bestemmingen, Miami en Colombo. KLM heeft in 2015 de eerste goede stappen naar herstel gezet. Daar beginnen we nu de vruchten van te plukken. KLM investeert in het netwerk en biedt daarmee haar klanten nog meer keuze aan bestemmingen.”

Miami, Verenigde Staten
De agglomeratie van Miami, gelegen in de Amerikaanse staat Florida, is met 5,5 miljoen inwoners de op drie na grootste stedelijke regio van de Verenigde Staten na New York, Los Angeles en Chicago. De stad karakteriseert zich door een tropisch klimaat, prachtige Art Deco-bouw en veel invloeden vanuit Latijns-Amerika. Miami Beach is het feeststrand van de stad dat wordt gedomineerd door vele (Nederlandse) DJ’s. Miami is niet alleen een toeristenbestemming, maar ook een groot financieel centrum, waar vele hoofdkantoren van internationale bedrijven gevestigd zijn.

KLM zal gedurende het gehele winterseizoen een driewekelijkse dienst naar Miami aanbieden, met vertrek op dinsdag, donderdag en zondag vanaf Schiphol en vertrek op dezelfde dagen vanaf Miami. Vluchten zullen uitgevoerd worden in de Airbus A330-200 met 30 stoelen in Business Class en 178 stoelen in Economy Class en 35 stoelen in de Economy Comfort-zone (met 10 cm extra beenruimte, een rugleuning die twee keer verder naar achteren kan, en voorrang bij het uitstappen).

In 2011/2012 vloog KLM ook al op Miami, maar sloot de dienst na 1 jaar. Op dit moment acht KLM de marktomstandigheden dusdanig gunstig dat het de vluchten naar Miami hervat.

De eerste vlucht naar Miami zal vertrekken op zondag 30 oktober, waarmee KLM de stad na ruim 4,5 jaar weer in haar dienstregeling opneemt.

Colombo, Sri Lanka
Colombo is het economische hart van Sri Lanka en met ca. 750.000 inwoners de grootste stad van het land. Het land telt ca. 21 miljoen inwoners.

Nederland heeft een historische band met Sri Lanka: van 1640-1796 heette het Ceylon (Engels: Dutch Ceylon) en viel het onder Nederlands gezag. De restanten hiervan zijn nog steeds goed te zien op het eiland. Vooral in Galle, Unawatuna, Kalutara en Negombo zijn nog (overblijfselen van) forten en koloniale gebouwen te vinden. Ook in Colombo is een voormalig fort, een gouverneurswoning en een kerkhof te vinden. Voor de kust ligt het eilandje Delft.

Het toerisme in Sri Lanka is sinds het einde van de burgeroorlog flink toegenomen. De economie – en het toerisme in het bijzonder – heeft een ongekende groei laten zien: het inkomen per hoofd is in tien jaar tijd verdubbeld en Sri Lanka is dezer dagen zeer geliefd als tropische vakantiebestemming bij Europeanen.

KLM zal gedurende het gehele winterseizoen een tweewekelijkse dienst naar Colombo aanbieden, met vertrek op maandag en vrijdag vanaf Schiphol, en op dinsdag en zaterdag uit Colombo. Vluchten zullen aangeboden worden in KLM’s nieuwste intercontinentale vliegtuigtype, de Boeing 787 Dreamliner met 30 stoelen in Businessclass, 48 stoelen in Economy Comfort en 216 stoelen in Economy Class.

De eerste vlucht naar Colombo zal plaatsvinden op maandag 31 oktober 2016. Het is daarmee bijna 20 jaar geleden, sinds KLM in 1997 haar laatste vluchtoperatie op Colombo (via Abu Dhabi) staakte, dat de stad weer door KLM bediend wordt.

Meer vluchten naar Havana
KLM breidt wegens sterke vraag ook haar vluchten uit naar Cuba, door per eind oktober een dagelijkse vlucht naar Havana aan te bieden.

Meer vluchten naar Kuala Lumpur door geïntensiveerde samenwerking met Malaysia Airlines
Vanwege de duurzame marktpositie van KLM en de huidige vraag van de markt, heeft KLM deze zomer haar aanbod van wekelijkse vluchten naar Kuala Lumpur van zeven naar tien uitgebreid. Met ingang van 20 juni 2016 biedt KLM drie extra vluchten per week van en naar Kuala Lumpur. In de winter continueert KLM deze dienst. KLM en Malaysia Airlines werken bijna twintig jaar nauw samen en hebben een codeshare op de route Amsterdam – Kuala Lumpur. KLM en Malaysia Airlines breiden hun samenwerking verder uit. KLM biedt klanten nu ook extra vluchten naar Singapore, Jakarta, Medan, Denpasar en Darwin in samenwerking met Malaysia Airlines. KLM heeft al een codeshare op bestemmingen buiten Kuala Lumpur naar Australië, Nieuw-Zeeland en de Maleisische eilanden en vergroot nu het netwerk tot vijftien steden.

Start vluchtuitvoering Astana en Salt Lake City
De nieuwe route Amsterdam-Almaty-Astana wordt vanaf dinsdag 3 mei gevlogen. Er zullen dan vier wekelijkse cirkelvluchten naar Almaty en Astana worden uitgevoerd (op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag): twee vluchten van Amsterdam via Astana naar Almaty en terug naar Amsterdam (op dinsdag en vrijdag), en twee vluchten van Amsterdam via Almaty naar Astana en terug naar Amsterdam (op woensdag en zondag).

Met ingang van 5 mei 2016 vliegt KLM tweemaal per week, op donderdag en zaterdag, naar Salt Lake City. Vanaf 4 juli neemt de frequentie toe en vliegt KLM ook op maandag naar Salt Lake City. De nieuwe KLM-vluchten naar Salt Lake City zijn een aanvulling op de bestaande dagelijkse vlucht tussen Salt Lake City en Amsterdam, die wordt uitgevoerd door Delta Air Lines, de trans-Atlantische joint venture partner van AIR FRANCE KLM. Salt Lake City is een van de vijf hubs van Delta. Dankzij codesharing met Delta kan KLM haar passagiers via Salt Lake City naadloze aansluitingen naar meer dan 50 Noord-Amerikaanse bestemmingen bieden.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: