JAN DOETS AMERICA TOURS WINT AMERIKAANSE REIS OSCAR

Elske en PricillaDirecteur Elske Doets en product manager Pricilla Melse tonen trots hun prijs.
Facebooktwitterlinkedinmail

NEW ORLEANS – Jan Doets America Tours heeft in New Orleans voor de derde maal een prestigieuze Amerikaanse Oscar voor de reiswereld gewonnen. De touroperator uit Heerhugowaard is onderscheiden met de Top Touroperator USA award, en behoort daarmee tot beste vijftig Amerikaspecialisten van de wereld.

De Top Touroperator USA Award geldt als de Oscar voor touroperators. Jaarlijks dingen zo’n zesduizend reisorganisaties mee naar de eervolle onderscheiding. De prijs wordt gezien als een waardering van belangrijke Amerikaanse toeristische bedrijven zoals hotelketens, leveranciers van excursies en toeristenbureaus

Elske Pricilla

Op de foto directeur Elske Doets van Jan Doets America Tours en product Manager Priscilia Melse omringt door het bestuur van de USA Travel Association. (Vrij van rechten)

Daarbij wordt niet alleen gemeten hoeveel omzet een reisorganisatie weet te boeken, maar ook mee gewogen de kwaliteit van de informatievoorziening aan de reizigers en de wijze van marketing.

Een jury van doorgewinterde kopstukken uit de Amerikaanse toerisme-industrie bepaalt op basis daarvan wie er van de meer dan zesduizend deelnemers een van de vijftig ‘Oscars’ krijgt.

Eerder viel Doets al in 2013 en 2015 in de prijzen. Dat Doets als Nederlandse reisorganisatie ook dit jaar weer een vaste plek heeft weten te bevechten tussen grote operators uit landen als China, India, Brazilië, Rusland en Duitsland is een huzarenstukje. Geen enkel ander Nederlandse reisorganisatie viel ooit in de prijzen.

Elske Doets: ,,Ik zie het als een waardering voor de persoonlijke en professionele contacten die ik met zoveel mogelijk partners in de reisbranche probeer te onderhouden. Het zakelijke succes wat daaruit voortkomt, valt op in de branche,”

,,Het is voor mij vanzelfsprekend, want daardoor kan ik onze reizigers nog steeds kwijt op toplocaties, terwijl dat voor anderen dringen is. Het winnen van een award als deze helpt ons om onze koppositie te handhaven. Het geeft ons grote bekendheid in de VS,” zegt een trotse Elske Doets, directeur van Jan Doets America Tours.

De prijs werd werd uitgereikt op het jaarlijkse congres van de Amerikaanse reiswereld, de zogenaamde International Pow Wow. Dit jaar vond die plaats in New Orleans. Op zaterdagavond 18 juni kreeg Elske Doets de award uitgereikt. Zondag mocht zij met de andere prijswinnaars plaatsnemen op een praalwagen om in optocht door New Orleans te trekken. ,,Een geweldige ervaring. Het leek wel Mardi Gras,” verklaart ze trots.

Over Jan Doets America Tours

Jan Doets America Tours is de specialist op het gebied van reizen naar de Verenigde Staten en Canada. Door steeds weer te vernieuwen, zonder de persoonlijke aanpak uit het oog te verliezen, slaagde Doets erin om de afgelopen jaren spectaculair te groeien. Met een reizigers aantal van 16000 en een omzet van ruim 25 miljoen euro op jaarbasis ligt er een ijzersterk fundament voor verdere ontwikkeling.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: