FAILLISSEMENT-EXPERT: KLM HEEFT SOMBERE TOEKOMST

vliegtuigvleugelsAir France KLM
Facebooktwitterlinkedinmail
robert jan blom

Robert Jan Blom

Expert op het gebied van faillissementen Robert Jan Blom heeft heeft in zijn column op de website faillissementdossier.nl een snoeihard oordeel over de toekomst van de KLM. Het gaat niet de goede kant op met de nationale luchtvaartmaatschappij.

Gestuntel in de top financiële problemen, technische missers, een reeks ontslagrondes, fusies, klokkenluiders en alarmbeltrekkers, terugtredende topmanagers en uiteraard dalende omzetten. Het zijn allemaal tekenen van een aanstaand faillissement, volgens Blom.

Blom ziet dit ook allemaal bij KLM plaatsvinden en komt in zijn column dan ook tot de conclusie dat de KLM wegzinkt in het moeras. ,,De laatste bladzijde is nog niet geschreven, maar het is duidelijk dat de KLM aan dezelfde symptomen leidt”, concludeeert Blom.

De oorzaak: Van Wijk en zijn makkers wilden hoe dan ook als hoofdrolspeler mee blijven doen en niet als figurant van een groot bedrijf in een ander land. Het had ook anders gekund. Hoe? Door voor ‘verkleining’ te kiezen. Wanneer? Tien, vijftien jaar geleden al. Hard maar onontkoombaar: zeventig procent van het personeelsbestand (oftewel 23.000 personen) had eruit gemoeten. Het zuur zou gevolgd zijn door het zoet, namelijk door de ‘garantie’ dat de KLM voor Nederland behouden zou blijven. Als klein bedrijf, misschien wel met een felle low cost carrier die Ryanair vóór was. En wie heeft er wat tegen kleinere bedrijven?

LEES HIER DE HELE COLUMN VAN ROBERT JAN BLOM

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: