ELBERS: KLM WAAKT OVER EIGEN NETWERK

Pieter ElbersPieter Elbers Foto: KLM
Facebooktwitterlinkedinmail

KLM waakt over het eigen netwerkt. ,,We houden scherp in de gaten dat er geen werkgelegenheid naar Frankrijk verdwijnt.” Dat zei Pieter Elbers, de CEO van KLM, daags na de presentatie van het de toekomstplannen van de Air France-KLM. Dit gebeurde in Parijs door de grote man van fusiereus, Jean Marc Janaillac.

Elbers wil de ‘rust’ terug bij KLM. Het door Janaillac aangekondigde onderzoek naar het apart zetten van het onderhoudsbedrijf van KLM draagt niet bij aan het vertrouwen in de topman. Er werken 5000 mensen bij deze tak van KLM, en het onderzoek wordt gezien als een poging van de Fransen de greep te versterken.

Als bedrijf moet je altijd kijken of verbeteringen nodig zijn. We doen het onderzoek juist alvorens een besluit te nemen om ruis te voorkomen”, probeerde Elbers zijn gehoor gerust te stellen.

Elbers houdt de verdeling van functies tussen KLM en Air France middels een lijst in de gaten, naar de afspraak van ’fair and balanced’. „Daar ben ik scherp op, maar ik wil daar transparant mee omgaan en op inhoud bespreken”, zegt Elbers. Er verdwenen al eerder 2500 banen naar de groep.

Zowel de Ondernemingsraad als de vakbonden volgen de kwestie op de voet.

Meer bij De Telegraaf.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: