DIRECTIE KLM MIJDT UITREIKING GEDENKBOEK MARTINAIR

martinair take offFoto: Maarten Visser / Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

De KLM-directie schitterde vrijdag door afwezigheid bij de uitreiking van een gedenkboek aan Martinair-oprichter Martin Schröder. Er is nog altijd woede bij het personeel om de ingrijpende sanering, en kennelijk had de directie van KLM geen zin in een confrontatie.

Dat daarmee luchtvaarticoon Martin Schröder in zijn hemd werd gezet, nam de KLM-top kennelijk voor lief.

Op de bijeenkomst op Schiphol-Oost ontving oprichter Schröder een boek over het zogeheten MD-11 toestel. De laatste MD-11 ging afgelopen zomer uit de vaart.

‘Realist’

“Ik ben een realist, maar toch ging me dat aan het hart”, zei Schröder tegen luchtvaartredacteur Yteke de Jong van De Telegraaf. Hij roemt de flexibiliteit van het toestel, dat zowel voor de vracht als voor het passagiersvervoer werd gebruikt.

“De KLM-directie wil dit niet samen met ons doen’, zegt initiatiefnemer George de Waard. Hij was twee decennia vlieger op de MD-11. “Het ligt  politiek gevoelig, omdat er 51 piloten zijn ontslagen afgelopen zomer. Dat hakt erin.”

Gelyncht

Vrachtdirecteur Marcel de Nooijer van KLM nam het boek donderdag al in ontvangst, bij een aparte bijeenkomst. ‘We hebben besloten het klein te houden”, zegt een woordvoerder desgevraagd. “Hij zou gelyncht worden als hij hier zou binnenstappen”, zeggen aanwezigen op de presentatie op Schiphol-Oost, die anoniem willen blijven.

Lees hier het hele artikel in De Telegraaf

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: