CONSOLIDATIESLAG RONDOM KLM

vliegtuigvleugelsAir France KLM
Facebooktwitterlinkedinmail

AMERIKANEN EN CHINEZEN NEMEN BELANG IN AIR FRANCE KLM, DAT IN VIRGIN STAPT…

KLM medewerkers zijn zojuist geïnformeerd over de ontwikkeling.

Het speciale bulletin luidt als volgt:
“Air France-KLM heeft vandaag het plan bekendgemaakt om een belang van 31% te nemen in luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic en zijn strategische, commerciële en kapitaalsintensieve alliantie met Delta en China Eastern Airlines te versterken. Deze twee luchtvaartmaatschappijen zullen elk een belang van 10% nemen in de Air France-KLM Groep.

Deze activiteiten passen binnen Trust Together en hebben als doel de groei van Air France en KLM op verre bestemmingen te versnellen dankzij sterkere commerciële partnerships.

Voor het Noord-Atlantische netwerk betekent de hernieuwde partnership met Delta – die wordt uitgebreid met Virgin Atlantic – dat er nog meer routes bij komen. Een nieuwe 15-jarige joint venture stelt ons in staat klanten diensten te bieden die volledig geïntegreerd zijn in de transatlantische markt, met een marktaandeel van rond de 25%.

Met Virgin Atlantic, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij op London Heathrow, verbeteren wij onze commerciële kracht in het Verenigd Koninkrijk en verstevigen wij onze leidende positie in de Europese luchtvaartsector. Het belang van Air France-KLM in Virgin Atlantic komt boven op het belang van 49% dat Delta al heeft. Deze aankoop zal de komende maanden worden afgerond en zal onze commerciële en strategische relaties versterken.

De samenwerking met China Eastern is van strategisch belang omdat China een prioriteit is in de ontwikkeling van de activiteiten van Air France en KLM. China Eastern heeft een omvangrijk netwerk in China, profiteert van economische groei in Shanghai en wil zich internationaal verder ontwikkelen. Daarnaast versterkt Air France-KLM zijn positie in China, die al bestaat uit twee commerciële samenwerkingen met China Southern en China Eastern. We zullen ook onze samenwerking met China Southern voortzetten.

Deze financiële transacties stellen ons in staat EUR 750 milljoen aan kapitaal aan te trekken, onze financiële marge te vergroten en onze schuldafbouw voort te zetten. Ze helpen bovendien bij het stabiliseren van onze deelnemingen. We zijn ervan overtuigd dat het voor ons van cruciaal belang is om te kunnen profiteren van strategische aandeelhouders die de intentie hebben om permanent onderdeel van onze kapitaalbasis te blijven, in plaats van dat we speelbal zijn van de strategieën van opportunistische spelers.

Op 4 september vindt een bijzondere aandeelhoudersvergadering plaats om toestemming te vragen voor de deelneming van Delta en van China Eastern in Air France-KLM. Dit gebeurt in de vorm van een kapitaalverhoging die beide partners in staat stelt 10% van ons kapitaal te kopen door nieuwe aandelen uit te geven.

We zijn ons ervan bewust dat met het voorleggen van deze beslissingen aan onze Raad van Bestuur, dit veel van ons allen vraagt. We zijn toegewijd aan onze langdurige samenwerkingen, en aan het voortzetten van herstel van onze beide luchtvaartmaatschappijen.

Wij worden geconfronteerd met grote veranderingen in de wereld, in de economische balans. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Air France-KLM zo verandert, dat we weer een leidende positie in kunnen nemen.

Vandaag onderstreept de Groep zijn ambitie en neemt actief deel in de consolidatie van de wereldwijde luchtvaartsector.

Met de kwaliteit van onze producten en de tevredenheid van onze klanten, met de kwaliteit van onze operationele prestaties, ons commitment wat betreft veiligheid en sterkere economische prestaties, plaatsen we een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de Groep.

We zijn ervan overtuigd dat deze activiteiten de waarde van onze samenwerkingen tonen. Air France-KLM zal de Europese ruggengraat worden van het meest geïntegreerde netwerk van partners in de luchtvaartsector.

We kunnen allen trots zijn op deze nieuwe bladzijde in de geschiedenis van de Groep. Trots op wat we al hebben bereikt, en trots op waar we als bedrijf in de toekomst naar uit kunnen kijken”.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: