TAXITUIG SCHIPHOL HOUDT VRIJ SPEL

Facebooktwitterlinkedinmail

Het Taxituig op Schiphol dreigt gewoon door te kunnen gaan met het blameren van het Nederlandse imago. Maatregelen om de illegale chauffeurs te weren van de luchthaven stuiten op verzet bij de chauffeurs die naar de rechter zijn gestapt.  Daarmee is het handhavingsbesluit per direct opgeschort. In afwachting tot de gerechtelijke uitspraak.

De ronselaars zijn overtuigd van hun gelijk en kondigen in De Telegraaf een langdurige procesgang aan. ,,Hoewel we overtuigd zijn dat het verbod onrechtmatig is, kunnen we bij een eventuele nederlaag nog meerdere malen in beroep”, dat stelt Oussama Mdaghri namens de stichting Taxi Eenheid, waarin 98 ’taxironselaars’ zich hebben verenigd, triomfantelijk.

Maanden

Zodoende kan het nog maanden, zo niet jaren, duren alvorens de gemeente Haarlemmermeer, waaronder Schiphol valt, juridische grond heeft het taxituig te kunnen verbannen.

Een woordvoerster van Schiphol noemt de ontstane situatie  in De Telegraaf ’teleurstellend’. Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer: „Wij hebben kennis genomen van het kort geding en het feit dat het aanwijsbesluit tot dat moment is opgeschort.”

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: