Samenwerking Schiphol-Amsterdam: 750 banen

Banenmotor
Facebooktwitterlinkedinmail

De gemeente Amsterdam en luchthaven Schiphol gaan voor drie jaar een samenwerking aan. Samen met het Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Luchtvaart Community Schiphol (LCS), waarbij ruim 40 werkgevers op Schiphol zijn aangesloten, worden 750 mensen aan een baan geholpen.

Dat meldt Schiphol via de newsroom.

Het gaat voornamelijk om werkzoekenden met een uitkering, die ondanks de krapte op de arbeidsmarkt extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een baan. Het gaat bijvoorbeeld om 50-plussers, mensen met een migratieachtergrond of mensen met een arbeidsbeperking. Bij dit banenplan gaat het om banen voor praktisch opgeleiden, zoals in de schoonmaak, retail, horeca, beveiliging en logistiek. Schiphol heeft relatief veel banen voor de lager en middelbaar opgeleiden. Circa 6 procent van de bevolking in Groot-Amsterdam met een laag of middelbaar opleidingsniveau werkt op Schiphol.

Volgens de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink zijn werkgevers een belangrijke partner om mensen aan een baan te helpen als het even niet lukt. ,,We hadden al de Amsterdamse Werkbrigade, waar mensen via gesubsidieerd werk na twee jaar kunnen doorstromen naar regulier werk en het 1000 banenplan in Zuidoost. Deze samenwerking is weer een mooie bijdrage aan de eerdere belofte de komende jaren veel meer mensen aan het werk helpen.”

Schiphol

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: