KLM wijkt nog niet voor Coronavirus

KLMFoto: Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

KLM wijkt voorlopig nog niet voor het Coronavirus. In een verklaring schrijft de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij vandaag dat ze de situatie in China op de voet volgt, maar nog geen aanleiding ziet om de vluchten te staken. Eerder kondigde onder andere British Airways aan om met onmiddellijke ingang te stoppen met vliegen op China.

KLM krijgt haar informatie van erkende wereldwijde instanties zoals de WHO (World Health Organisation), de ECDC (European Center of Disease Control) en CDC’s in China, het RIVM en IATA. Op basis van deze informatie neemt KLM alle maatregelen om de gezondheid van haar personeel en passagiers zoveel mogelijk te waarborgen.

Iedere dag voorziet KLM haar medewerkers van de laatste informatie over het virus en de mogelijke risico’s voor zowel passagiers als KLM’ers.

KLM heeft in overleg met betrokken instanties diverse voorzorgsmaatregelen genomen, waaronder het op verzoek verstrekken van mondkapjes voor de crew aan boord en ter plaatse. Daarnaast worden algemene hygiëne maatregelen extra onder de aandacht gebracht bij KLM medewerkers, zoals frequent handen wassen, alleen dierlijke producten te nuttigen als die goed doorkookt zijn en contact met dieren te vermijden. Daarbij worden de algemene richtlijnen van WHO en RIVM gevolgd.

Luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de Technische Universiteit Delft, voorspelt in het AD dat uiteindelijk meer maatschappijen zullen volgen. ,Het is misschien een beetje paniekvoetbal, maar ook een economische afweging. Waarschijnlijk merkten ze al dat veel klanten hun vlucht annuleerden. Mensen hebben geen zin om tien uur lang in een ongezonde omgeving dicht op elkaar gestapeld te zitten met mensen die misschien besmet zijn’’, zegt luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft. ,,Het heeft geen zin om met halflege vliegtuigen naar China te vliegen. Om winst te maken moet een vliegtuig een bezettingsgraad van minstens tachtig procent hebben.’’

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: