Kaas met slagroom

Steven VerhagenFoto: VNV
Facebooktwitterlinkedinmail

 

SCHIPHOL De vakbonden voor het KLM-grondpersoneel gaan keihard de cao-onderhandelingen in. In plaats van oplossingen zoeken in het eigen domein, wijst men naar anderen. Populistische taal wordt daarbij niet geschuwd.

“Waarom niet eerst de slagroom bij de vliegers vandaan halen in plaats van de plakjes kaas van het grondpersoneel?” was in menig krant te lezen.

Met dat soort taal hoeft KLM alleen nog maar achterover te leunen. De vakbonden zorgen zo zelf voor een verdeel-en-heers situatie. Zo laat de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers VNV vanochtend de leden enigszins gecorrigeerd over de collega-vakbonden weten in een zogenaamde  Airmail.

Met het in 2015 afgesloten cao-akkoord hebben de vliegers verantwoordelijkheid getoond. Behalve een productieverhoging zonder salarisverhoging, vindt er een cashinjectie in het bedrijf plaats van ongeveer €200 miljoen. Wij zijn daarom van mening dat de vliegers meer dan voldoende hebben bijgedragen aan Perform 2020, aldus het standpunt van het VNV bestuur.

“Het is niet aan de VNV iets te vragen van onze collega’s bij andere vakbonden. Net zo min andere vakbonden iets van ons te hoeven vragen. Wij gaan ervan uit dat iedereen evenredig zal bijdragen aan Perform 2020. Niet meer en niet minder.

Wij hopen dat men snel de ernst van de situatie inziet. Want als de koe omvalt, is er ook geen melk meer. En al helemaal geen kaas of slagroom”.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: