FD maakt gehakt van topambtenaar

Rob HuyserRob Huyser (foto Twitter)
Facebooktwitterlinkedinmail

Topambtenaar Rob Huyser wordt geknipt en geschoren in een profiel van Het Financieele Dagblad.  Huyser is een belangrijke factor in de luchtvaart omdat hij namens het ministerie de hele sector in zijn greep houdt.

Door een opeenvolging van zwakke en minder sterke bewindspersonen, is het deze ‘onzichtbare’ ambtenaar die de schrik is van de hele sector. Of het nu om de uitbreiding van Schiphol gaat of om het dossier Lelystad. Huyser heeft er wat over te zeggen. Maar dat is wat anders dan er verstand van hebben.

Luchtvaartredacteur Roger Cohen en zijn collega Louis Hoeks hebben de kritiek op Huyser een dag voor een overleg over de luchtvaart in de Tweede Kame een rijtje gezet. En dan blijkt het dat de ambtenaar weinig vrienden heeft. Een reeks aan anonieme bronnen rekent af.

Een paar citaten:

,,In het openbaar is Huyser doorgaans vriendelijk en toegankelijk. Achter de schermen houdt hij echter graag de controle en kan hij ontvlambaar zijn, zo blijkt uit een rondgang in de luchtvaartsector en de Haagse politiek. ‘Als hij je niet aardig vindt, kijkt hij je niet aan tijdens een gesprek’, zegt iemand die Huyser al lang kent. ‘Ik heb drie scheldpartijen meegemaakt, waarbij ik niet aan de scheldende kant stond. Dat kan echt ontbranden uit het niets.'”

 

Anderen noemen hem chaotisch en dwingend.

‘Mensen voelen zich ten diepste gepiepeld. Zijn houding heeft daar zeker toe bijgedragen’, meent een Haagse insider, die Huysers contact met actiegroepen omschrijft als ’tegelijk chaotisch en dwingend’. ‘Hij is heel sturend en maakt actievoerders duidelijk dat de kaarten allang zijn geschud en Lelystad gewoon op 1 april 2019 open gaat’, vult een Kamerlid aan.

 

Ook is de ambtenaar een fervent twitteraar. Werk en privé lopen daarbij doorelkaar. Zie hier zijn hele feed:

 

 

Lees hier het hele profiel

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: