ELBERS SLAAT ALARM: FRANSE STAKING RAAKT OOK KLM

Pieter ElbersPieter Elbers / Foto KLM
Facebooktwitterlinkedinmail

SCHIPHOL – De dreigende staking bij Air France raakt ook KLM. Dat schrijft topman Pieter Elbers dinsdag in een alarmerend bericht aan het eigen personeel. ,,De reputatie van de hele luchtvaartgroep staat op het spel”, aldus de KLM-ceo

,,KLM is onderdeel van de Air France-KLM groep en de negatieve uitstraling van deze mogelijke staking heeft derhalve ook effect op KLM”, aldus de ELbers, die hoopt dat beide partijen nog een oplossing vinden en de staking wordt afgewend.

Elbers benadrukt dat de twee zustermaatschappijen allebei een eigen winst- en verliesrekening hebben. KLM zal dan ook niet opdraaien voor de financiële schade die een eventuele staking in Frankrijk veroorzaakt.

De pilotenvakbonden bij Air France hebben opgeroepen tot een staking van 11 tot en met 14 juni, net als het EK voetbal in Frankrijk op stoom komt. De piloten zijn boos over nieuwe kostenbesparingen die het bedrijf wil doorvoeren en een krimp van het vluchtaanbod.

De scheidend topman van Air France-KLM, Alexandre de Juniac, heeft gezegd dat de nu dreigende staking tientallen miljoenen euro’s kan kosten. Hij bestempelde het dreigement met de staking als ,,sabotage” van de piloten, die volgens hem niet duidelijk hebben gemaakt wat ze eigenlijk willen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: