CORENDON BRENGT TRANSAVIA NIEUWE KLAP TOE

CorendonEen Corendon Boeing 737-400 zet de landing in
Facebooktwitterlinkedinmail
Reisorganisatie Corendon gaat samen optrekken met  luchtvaartmaatschappij Ryanair. Dat heeft  Corendon-topman Steven van der Heijden maandag aangekondigd. Corendon brengt daarbij Transavia, ooit een natuurlijke partner, een nieuwe klap toe.
Vanaf april biedt Corendon reizen aan waarbij gebruik wordt gemaakt van vluchten van Ryanair. Het is volgens Van der Heijden voor het eerst dat Ryanair een dergelijke samenwerking met een reisorganisatie aangaat.

De aankondiging volgt kort op een soortgelijke overeenkomst die Corendon-concurrent TUI Nederland sloot met easyJet. Volgens Van der Heijden is de samenwerking tussen Corendon en Ryanair vooral gericht op vakantievluchten. In het geval van  easyJet en TUI  betreft de samenwerking vooral stedentrips.

Transavia

Voor de Transavia betekent dit opnieuw een klap. Voor de tweede keer in korte tijd is de prijsvechter van de mat gespeeld door de concurrentie uit het Verenigd Koninkrijk.

Belangrijke reden voor Correndon om met met Ryanair in zee te gaan is het feit dat Corendon op dit moment  niet vanaf luchthaven Eindhoven vliegt. Ryanair, daarentegen, vliegt op zijn beurt vanaf de Brabantse luchthaven op circa tien bestemmingen waar Corendon als reisorganisatie actief is.

Ibiza, Mallorca, Malaga en Faro zijn de eerste vier bestemmingen waarbij gebruik wordt gemaakt van vluchten van Ryanair. Mocht de samenwerking succesvol zijn dan is de kans groot dat meer bestemmingen worden toegevoegd. Dat kan volgens de Corendon-topman al deze zomer.

Verder bleek uit de presentatie dat Corendon steeds minder afhankelijk is van reizen naar Turkije. Momenteel is het land goed voor 40 procent van het totaal. Dat was twee jaar geleden nog twee derde.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: