REIZIGERS JAN DOETS SPAREN TIENDUIZEND EURO VOOR CANADESE NATUUR

overhandigingElske Doets en haar zoon Bob van Leersum overhandigen een cheque van 10.000 euro aan Sameena Qureshi van de Canadeze ambasade. De cheque is bedoeld voor Pacific Wild. (eigen foto)
Facebooktwitterlinkedinmail

HEERHUGOWAARD – De klanten van Jan Doets America Tours spaarden afgelopen jaar vijfduizend euro bijeen voor de Pacific Wild Foundation, een Canadese organisatie die zich inzet voor het behoud van het gematigd regenwoud langs de kust van British Columbia.

Directeur Elske Doets verdubbelde dit bedrag. Hierdoor kon zondag 25 september een cheque van tienduizend euro kon worden overhandigd aan Sameena Qureshi van de Canadese ambassade in Den Haag.

 Bob van Leersum, de zoon van Elske, mocht de cheque overhandigen. Het was één van de hoogtepunten van de eerste Thanks Giving Suprising Sunday van Jan Doets America Tours in Heerhugowaard. Bijna vierhonderd bezoekers kwamen naar de fair op en rond het kantoor af.

Qureshi, toonde zich dankbaar voor de gift aan de Canadese organisatie. Het behoud van de natuur in British Columbia is belangrijk. En dit bedrag helpt daarbij”, stelde zij vast

Elske Doets:  ,,Pacific Wild zet zich in voor het behoud van het bijzondere ecosysteem. Dit hang grotendeels af van de zalmen die ieder jaar terugkeren naar hun geboortegrond om eieren te leggen in riviertjes langs de BC Coast. Walvissen, beren maar ook bomen kunnen zonder deze zalm niet voortbestaan. De zalm sterft na het leggen van de eitjes en het vet dat achterblijft voedt de Cedar Trees en de Redwoods, de eeuwenoude woudreuzen.

De donatie van de reizigers van maakt Doets trots. ,,Het is goed dat hetgeen onze reizigers drijft om naar Canada te gaan hen dermate bewust maakt dat ze ook willen zorgen dat dit in de toekomst behouden blijft.”

 Thanksgiving is de belangrijkste feestdag van Noord-Amerika. Een bijna spiritueel gedreven demonstratie van family life en saamhorigheid rond een met kalkoen gevulde eettafel. Amerika en Canada op zijn best. In die spirit haalde Jan Doets America Tours de Thanksgiving Surprising Sunday naar Nederland.

Met een programma voor jong en oud werden alle zintuigen geprikkeld. Terwijl de ouders wijn proefden onder leiding van Annelies Kuys in de rooftopbar, of een biertje dronken bij de American Beer Tasting van Menno Boersma, konden kinderen een speurtocht door het pand doen. Ondertussen werden er buiten hotdogs bereid en zong ‘Elvis’ op de salesafdeling zijn klassiekers. Zondag 20 november is de tweede Thanksgiving Surprising Sunday bij Doets in Heerhugowaard. Toegang is gratis. Aanmelden kan van www.jandoets.nl.

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: