CEO Zaventem: Zwartste dag

ZaventemFoto Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

Arnoud Feist, de CEO van Zaventem Brussels Airport spreekt van de zwartste dag in de geschiedenis van de luchthaven. In een verklaring uit hij zijn medeleven met de slachtoffers de aanslagen van vanmorgen.

 

Dankbetuiging voor hulp aan slachtoffers

“In naam van de hele luchthavengemeenschap wens ik ons medeleven te betuigen aan de slachtoffers van deze laffe en verwerpelijke daden, aan hun familie en vrienden. Ik dank van harte de hulpdiensten, passagiers en personeelsleden voor hun medeleven, solidariteit en menselijke hulp. Dit is zonder meer de donkerste dag in de geschiedenis van Brussels Airport”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Alle vluchten en andere operaties op Brussels Airport zijn vandaag geannuleerd. Het luchthaventerrein is volledig ontruimd om het parket en de politie de noodzakelijke ruimte te geven om het onderzoek naar de twee explosies op de luchthaven nauwgezet te kunnen voeren.

Brussels Airport verleent de gerechtelijke en politiediensten alle medewerking. Het sporenonderzoek van parket en politie in het luchthavengebouw is nog volop aan de gang. Zolang dat onderzoek aan de gang is, kan niemand de vertrekhal binnengaan, ook niet het personeel van de luchthaven.

Brussels Airport is geraakt in haar hart, in de vertrekhal, op het moment dat heel wat passagiers klaar stonden om op reis te vertrekken. Op Brussels Airport zijn tientallen doden en gewonden gevallen door de aanslagen. Brussels Airport heeft meteen na de explosies hulp gekregen van het Rode Kruis en andere hulpdiensten om slachtoffers op te vangen. Alle slachtoffers zijn inmiddels geëvacueerd van het luchthaventerrein.

Het Rode Kruis blijft nog aanwezig op verschillende locaties op en rond Brussels Airport om slachtoffers, getuigen, hun familie en vrienden te begeleiden. Brussels Airport wenst de hulpdiensten te bedanken voor hun inzet en menselijkheid in deze moeilijke momenten voor onze passagiers, personeelsleden en alle mensen rondom hen.

Wie vragen heeft over passagiers op Brussels Airport, kan terecht op het nummer 02/753.73.00.

Naast de tientallen slachtoffers is de vertrekhal ook zwaar beschadigd geraakt. Alle operaties werden geannuleerd voor vandaag om de hulp- en politiediensten hun werk te laten doen. Op dit moment kunnen we nog niet zeggen wanneer de operaties hervat worden. Er is veel schade en we hebben geen toegang tot het gebouw omdat het onderzoek nog aan de gang is. Van zodra beschikbaar, volgt informatie hierover op deze website of via de social media kanalen van Brussels Airport.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: