VLUCHTELINGEN VAKANTIE AL BIJ 1e VLUCHT MISLUKT

Foto: Maarten Visser/Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

MAARSSEN.- De vliegreizen naar Griekenland om daar tijdens een luxe werkvakantie vluchtelingen te gaan helpen, is al bij de eerste vlucht mislukt.

Het initiatief van reisorganisatie Sunweb  en Transavia in samenwerking met de charitatieve organisatie Movement on the Ground van niemand minder dan Johnny de Mol trok nauwelijks belangstelling. De indruk bestaat dat het meer om tv uitzendingen was begonnen dan om hulpverlening.

Insiders voorspelden al direct een fiasco. De omstreden humanitaire hulpverlening, die het in feite vluchtelingen gemakkelijker maakt Europa in te stromen, wordt nu vroegtijdig gestaakt. Een woordvoerder van Sunweb heeft dat bevestigd. Of de nog twee geplande vluchten naar Lesbos nog doorgaan en wel worden gevuld met “hulpverleners” of avonturiers is nog de vraag.

De prijs om te gaan helpen viel trouwens mee, vanaf 419 euro per persoon, 7 dagen en volledig verzorgd om te gaan verzorgen. Ondanks de door Sunweb genoemde faciliteiten, bijvorbeeld een kluisje bij de receptie van de accommodatie. Al was dat misschien wel hard nodig op de met echte en pseudo vluchtelingen overstroomde Griekse eilanden.

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: