STAATSSECRETARIS WUIFT OPROEP PILOTEN OVER DOHA WEG

doha sign
Facebooktwitterlinkedinmail

Staatssecretaris Dijksma (luchtvaart) legt de oproep van de pilotenvakbond VNV over het staken van de KLM lijndienst van op Doha naast zich neer. De VNV roept het kabinet op om nu eindelijk de KLM te hulp te schieten bij haar strijd tegen de het geweld van Qatar Airways, die de KLM op prijs en kwaliteit uit de markt drukt. Daarmee komt na 33 jaar een einde aan de vluchten op Doha.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu speelt geen rol in ‘de bedrijfseconomische beslissing van KLM’ om de route richting Qatar te staken.

,,Er komen bestemmingen bij en soms verdwijnen er bestemmingen”, zegt een woordvoerder van staatssecretaris Dijksma van luchtvaart op de website van De Telegraaf

Qatar Airways vliegt sinds juni vorig jaar met een passagiersvlucht op Amsterdam. Toen al vreesde topman Pieter Elbers van KLM dat er niet voldoende markt zou zijn voor twee partijen op de deze route.

,,Er wordt geen pepernoot verdiend, door de roofprijzen van Qatar Airways”, stellen ingewijden in De Telegraaf.

De luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten zijn bezig om de wereld te veroveren, dankzij overheden die miljarden in hun luchtvaartsector pompen

Europa geeft deze luchtvaartmaatschappijen ruim baan, in de hoop dat deze landen een voorbeeld zullen nemen aan het liberale Europa. Er zijn in september onderhandelingen gestart met Qatar over meer landingsrechten voor Europese landen.

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: