NIEUWE VREES VOOR CENTRALISATIE KLM

aan de gateFoto Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

Bij luchtvaartmaatschappij KLM wordt voor een nieuwe centralisatieslag gevreesd binnen de Nederlandse-Franse luchtvaartcombinatie. Schrijft Yteke de Jong vandaag in De Telegraaf.

Vandaag en morgen wordt er over het toekomstplan van Air France KLM vergaderd door het bestuur in Parijs. Over een maand volgt het defnitieve plan van de nieuwe topman Jean-Marc Janaillac.

Lot Transavia

Boven de markt hangt het lot van prijsvechter Transavia en groei van KLM, dat voor een gedeelte door de Franse vakbonden wordt opgeëist. Hoge bronnen in Parijs melden aan De Telegraaf dat bij Air France netelige kwesties zoals bezuinigingen over de Franse verkiezingen van volgend jaar worden heengetild. Waarmee de blik automatisch op KLM wordt gericht.

Herkenning

„Ik herken het de vrees van het personeel voor een nieuwe centralisatie wel. In het klimaat van een nieuwe topman laat iedereen zijn vrees naar buiten komen”, zeg Jan-Willem van Dijk, voorzitter van de ondernemingsraad (or) van KLM tegen De Telegraaf. Van Dijk heeft nu toe tweemaal overlegd met bestuursvoorzitter Jean-Marc Janaillac, maar deze liet nog weinig los over de plannen.

LEES HIER MEER

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: