NEDERLAND OVERWEEGT INZET ADELAARS IN STRIJD TEGEN DRONES

Foto Flickr
Facebooktwitterlinkedinmail

Het ziet er naar uit dat Nederland binnenkort getrainde adelaars gaat inzetten in de strijd tegen ongewenste drones.

Dat meldt politie-chef Mark Wiebes vandaag een reportage in de New York Times.

De krant heeft een dagje meegelopen met Guard from Above een bedrijf dat adelaars traint om drones uit te schakelen. De vogels kunnen worden ingezet rond vliegvelden, gevangenissen en andere veiligheid veiligheidsgevoelige objecten.

Wiebes noemt de demonstraties van Guard from Above ,,veelbelovend”  De Londense politie overweegt ook inzet van getrainde vogels. Uiteraard in combinatie met andere maatregelen.

Nederland zoekt al enige tijd naar een oplossing tegen ongewenste drones. Zo is er geëxperimenteerd met nettten, het storen van het radiosignaal van drones en ze uit de lucht schieten met hagel. Het grote voordeel van de inzet van adelaars is dat deze in staat zijn de drones heel aan de grond te brengen. Dit vergemakkelijkt het onderzoek naar degenen achter de drones.

Het aantal incidenten met drones stijgt spectaculair. Varierend van bijna-botsingen met vliegtuigen, tot spionage drones bij kerncentrales. Ook rondom gevangenissen neem het aantal drone-incidenten toe. Alleen al in Engeland werden er vorig jaar 33 gespot, tegenover 1 in 2014.

LEES HIER HET HELE VERHAAL IN DE NYT

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: