ELBERS: KLM GAAT DOOR MET BEZUINIGEN

vliegtuigvleugelsAir France KLM
Facebooktwitterlinkedinmail

Terwijl bij grote zus Air France het bezuinigingsplan Perform van tafel wordt geveegd gaan de kostenreducties bij KLM gewoon door. Dt zegt Pieter Elbers in De Telegraaf.

Elbers tegen luchtvaartredacteur Yteke de Jong van De Telegraaf:

„KLM gaat door op de ingeslagen weg van kosten verlagen en hogere marge om daarmee noodzakelijke investeringen te doen voor een gezonde KLM-toekomst”, zegt Elbers.

Het is maar de vraag of het Elbers en zijn team gaat lukken om de voorgenomen plannen te verwezenlijken. De arbeidsonrust bij de KLM neemt per dag toe. Zelfs de piloten maken zich op voor werkonderbrekingen. Voor het eerst in bijna twintig jaar.

De pas aangetreden topman van Air France KLM, Jean-Marc Janaillac, komt zelf in november met nieuwe plannen. Daarbij zou hij een prijsvechter voor intercontinentale vluchten willen lanceren,  een tamelijke noviteit in de luchtvaartsector. Omdat Air France KLM geen geld heeft voor grootscheepse expansie, is de vraag of KLM de rol van prijsvechter op de lange afstanden gaat worden.


update:

Persbureau Bloomberg meldt dat het plan van Janaillac onder de vlag Trust Together wordt uitgewerkt. ,,Daarin zou de nadruk niet alleen komen te liggen op kostenbesparingen, maar ook op het herstellen van de vertrouwensband tussen het management en het personeel, alsmede de onderlinge relatie tussen zustermaatschappijen Air France en KLM,” meldt de Telegraaf.


Dat de KLM een lowcost carrier  zou worden in deze plannen, wordt door Elbers tegenover De Jong vooralsnog ontkend:

„KLM wordt geen lowcost op de intercontinentale vluchten, maar we werken wel aan een netwerk met lagere kosten”, zegt Elbers.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: