BRIEF KLM-DIRECTIE VOEDT CONFLICT

cabine personeelFoto KLM
Facebooktwitterlinkedinmail

Operationeel directeur van de KLM René de Groot heeft kennelijk nog niet door dat zijn hoogste baas in Parijs bezig is om het personeel te winnen voor de nieuwe toekomstplannen. Terwijl het conflict over de bezetting van het cabinpersoneel nog onder de rechter is, stuurde De Groot gisteren een brief die door veel leden van de cabin crew als dreigend en intimiderend wordt ervaren.

De FNV komt tegen de brief in het geweer:

 

,,Daarnaast wordt met een dreigend toontje aangegeven dat er vervolgstappen dreigen als de acties harder worden’’, stelt FNV. Volgens de vakbond gooit de KLM-directie extra olie op het vuur door het personeel in de brief weg te zetten als een simpele kostenpost in plaats van ,,inkomsten-motor” van KLM.

De luchtvaartmaatschappij en de bonden liggen met elkaar overhoop over een besluit minder cabinepersoneel in te zetten op sommige lange vluchten. Die ingreep werd zondag van kracht. De maatregel is volgens KLM noodzakelijk om de eigen doelstellingen voor verbetering van de productiviteit te halen, zolang de bonden niet bereid zijn te praten over een nieuwe cao.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: