BREAKING: Schiphol zakt weg!

Jos NijhuisDe vertrekkende topmsn van Schiphol Jos Nijhuis (foto Schiphol)
Facebooktwitterlinkedinmail

door Arnold Burlage

SCHIPHOL- Onze nationale luchthaven Schiphol raakt steeds meer uit de gratie van de luchtreizigers. Uit internationaal onderzoek blijkt dat Schiphol van de 9 naar de dertiende plaats is gezakt op de lijst van de jaarlijkse World Airport Awards.
Der luchthaven van Singapore, Changi Airport, behoudt de sterke positie op de eerste plaats, gevolgd door respectieve;ijk Incheon International Airport (Zuid Korea) en München als één van de concurrenten van Schiphol. Zurich en Londen Heathrow staan ver boven Schiphol op de 7e en 8e plek en zelfs Frankfurt staat op de 12e plek nog boven Schiphol. In 2013 werd de Nederlandse luchthaven nog als de op twee na beste airport ter wereld beoordeeld.
De luchthaven ranglijst wordt samengesteld door SkyTrax, die op basis van reizigerservaringen doorlopend onderzoek doet naar de kwaliteit van luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. De awards werden uitgereikt tijdens de Passenger Terminal EXPO in Keulen.

Ondanks de slechte(re) prestaties van Schiphol naar het oordeel van de passagiers streek Schiphol topman Jos Nijhuis vorig jaar voor zijn prestaties een salaris op van ruim 900.000 euro.

Top 15 2016 World Airport Awards
1 Singapore Changi
2 Incheon Intl Airport
3 Munich Airport
4 Tokyo Intl Haneda
5 Hong Kong Intl Airport
6 Centrair Airport
7 Zurich Airport
8 London Heathrow
9 Kansai Intl Airport
10 Doha Hamad Airport
11 Narita Intl Airport
12 Frankfurt Airport
13 Amsterdam Schiphol
14 Vancouver Airport
15 Helsinki Airport

Facebooktwitterlinkedinmail

Reacties: